Avui s’acaba de presentar l’App oficial BCN 1714. Si us la descarregueu i aneu a l’apartat “Agraïments” veureu que apareix la Jana Pérez com a documentalista i un servidor com a guionista i assessor històric. Doncs sí! Tinc l’honor de presentar-vos aquí també a tots aquesta nova aplicació, que ens ha fet treballar molt durant uns quants mesos.
Quan em van trucar de l’ICUB ja fa temps proposant-me participar en la creació d’aquesta app mòbil amb Catalunya Ràdio vaig notar caure’m a sobre una gran responsabilitat, la de decidir com Barcelona havia d’explicar a un munt de gent d’aquí i de fora, el setge de 1714 en una app oficial traduïda a diversos idiomes.
S’ha de dir que ha estat fàcil treballar amb un equip tan engrescat com és la gent de l’ICUB, la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i en
Toni Soler. De vegades la gent critica les persones que treballen en empreses públiques, però de la mateixa manera que vaig poder comprovar quan vam fer la recreació de l’11 de setembre de 1714 a twitter pel portal 324.cat, l’entrega és totalment passional i rigorosa.
Aquest projecte ha estat una experiència trepidant. A part d’aprendre moltíssim durant el procés, també hi ha hagut moments inoblidables com per exemple explicar-li el setge al cuiner japonès Hideki Matsuhisa, imaginar-nos-el per ambientar-lo o posar-nos a cridar com uns desesperats en un celobert amb en Vicent Matamoros per gravar recursos per la recreació sonora... Els qui em coneixeu la veu segur que em sentireu en algun dels assalts.
El resultat de tot plegat és una aplicació que ens permet fer un recorregut per Barcelona acompanyat de persones conegudes dins els seus àmbits lingüístico-culturals, que per cert, han deixat la seva pròpia empremta en alguns detalls del seu guió.
Podem escollir per al català en Toni Soler, comissari del Tricentenari a Barcelona, pel castellà en Santi Millán, que aquí encara el recordem molts com en Paco, l’actor Sergi López en francès, l’arquitecta Benedetta Tagilabue en italià, l’escriptor Matthew Tree en anglès i el cuiner Hideki Matsuhisa en japonès.
L’app compta amb un mapa sobre el qual es situen un total de 14 punts d’interès amb la seva locució i recreació sonora corresponent. El que seria ideal és escoltar-los per ordre, des del punt 1, la Plaça de Catalunya fins el punt 14, a la Ciutadella, però també està pensat per poder-los fer sense cap tipus d’ordre.
Durant la ruta hi ha moments plàcids, de tensió i també de pell de gallina, i cadascun dels punts ve acompanyat d’un petit qüestionari. Depenent de com responem aquestes preguntes podem guanyar diverses medalles, totes ambientades amb personatges i costums de l’època. Per a fer-ho bé hem d’escoltar i mirar atentament tot allò que ens envolta mentre fem la passejada. Que sapigueu que jo ja he guanyat la medalla Castellví, la que aconsegueixes si fas totes les preguntes bé a la primera, però vaja, potser és una mica trampa perquè les preguntes les vaig redactar jo mateix o sigui que no té tanta gràcia.
Si voleu aprofundir més en els temes també existeix una secció d’arxiu de diferents programes que han dedicat a la Guerra de Successió des de Catalunya Ràdio.
Així doncs només em falta recomanar-vos que us baixeu l’app, que és gratuïta i es troba disponible tant a Google Play per a Android com a l'iTunes per a iOS i que la gaudiu tot el que vulgueu ara que arriba el bon temps!
Així doncs només em falta recomanar-vos que us baixeu l’app, que és gratuïta i es troba disponible tant a Google Play per a Android com a l'iTunes per a iOS i que la gaudiu tot el que vulgueu ara que arriba el bon temps!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada