21 de març 2012

El rastre de la "Pepa" a Barcelona als mitjans

El passat dia 19 de març, arran de la publicació del post sobre el rastre de la Constitució de Cadis de 1812 vaig tenir la sort de poder aparèixer a diversos mitjans explicant l'assumpte. Per si us ho vareu perdre, aquí us ho deixo:
Connexió Barcelona BTV


BTV Notícies


Extraradi de COMRàdio

11 comentaris:

  1. Gracias por tu pensamiento para con APU. Tienes razón, se ha de hacer constar...Un abrazo. Prometo ponerme en tu bloc ..Palabra ¡¡

    ResponElimina
  2. Dani, si com dius aquestes inscripccions són d'època de Ferran VII, que té tota la pinta, la lògica indicaria que les hem de situar en el Trienni Liberal, mai en la resturació absolutista del 1814 ni en la dècada ominosa. Bona feina!

    ResponElimina
  3. Molt interessant. Vaig fer un estudi sobre la façana neogòtica de la catedral i vaig consultar un article molt documentat de B. Bassegoda que parla d'un tal Estivill, que durant el trienni liberal va proposar que es fes una nova façana per a la seu (amb l'estil de l'epoca: +-neoclàssic)i que fos decorada amb articles de la Pepa. Òbviament no es va fer. No sé si això pot estar relacionat amb aquest episodi que expliques.

    ResponElimina
  4. Brutal Dani!. Si tú no ens parles d'això no ho faria ningú!, és meravellòs que dónis una mica d'història, memòria i una mica de poesia, emoció en la gris, materialista i poc estimulant vida de la major part dels nostres ciutadans...És curiós, però quan es parla d'història de Catalunya es parla ben poc del segle XIX, menys encara de la primera meitat, i s'investiga poquíssim!

    Oriol

    ResponElimina
  5. Gairebé sempre veig aquest programa i just aquest no el vaig veure :). Sempre ens expliques coses curioses i interessants. Ahir vaig comprar el teu llibre. M'ha encantat el pròleg!...qeu de moment és el que m'ha donat temps de llegir :).
    Bon dia!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies a tots! La veritat és que del tema de la datació dels articles no n'estic del tot segur ja que en diversos llibrets o opuscles monogràfics sobre la Catedral de Barcelona es parla de dates diferents. Jo de moment m'he basat en el que diu J.M Martí i Bonet, al llibre "La Catedral de Barcelona, història i històries" Molt recomanable per cert!

    ResponElimina
  7. Quina casualitat! tb el tinc i el vaig comprar junt amb el teu :).

    ResponElimina
  8. Propostes en ferm.
    Dani, ens podries parlar d'un d'aquests quatre temes de la història de Montjuïc al blog?, bé, tot si tens material (i si tens referències bibliogràfiques i ens les pots col·locar a la web, ja val), veuràs que m'interessa tot de la muntanya, des del passat més remot fins fa poc: 1)de les coves que hi havien a la muntanya de M., una estava al Morrot i crec que n'hi havien dos més, sembla ser que s'omplien de contrabandistes, lladres i gitanos, el dramaturg i novel·lista Juli Vallmitjana en parla molt a les seves obres d'aquestes coves; 2)dels "merenderos", i les anècdotes relacionades amb l'obrerisme, la cultura popular i altres; 3)del poblat ibèric de Laiesken que hi havia a la muntanya, i dels sils que es van trobar; 4)del cementiri jueu i els seus avatars al llarg de la història; 5)del gran poblat barraquista que hi va haver, crec que fins la expo de 1929.

    Gràcies pel que fas!!, i per lo bé que ens ho fas passar a tots, per tot el que ens fas compendre de l'aqctualitat (i també somiar desperts!).

    Oriol

    ResponElimina
  9. Hola Dani.
    Buf! al fin he tenido un tiempo libre para ver los videos con tranquilidad, Estuve comentando con Neus ésta entrada y me djo que había comprado tu libro.
    Tenia constancia de las incripciones pero por el mal estado de las mismas es imposible leer nada, gracias a tus explicaciones queda todo muy claro. Ahora solo falta que les hagan un "lavado", que les hace falta, para que se conserven.


    La "caza" fotográfica de Hermes por Barcelona ha sido un éxito.
    De nuevo,muchas gracias por tu colaboración. Un abrazo.

    ResponElimina
  10. Hola Oriol! D'algun d'aquests temes ja hi parlo a la Ruta de Montjuïc, ara que estic reactivant el bloc de nou m'ho apunto a la llista de pendents, gràcies!

    APU! m'alegro que hagi anat bé, a veure si a la pròxima em puc apuntar!

    ResponElimina
  11. L'article de B. Bassegoda és hiperdocumentat, tot i que difícil de llegir (una mica desgavellat d'estructura i redacció). Està a Memorias de la RACAB nº 809 (1981). El meu article sobre la façana neogòtica de la catedral, per si pot ser de l'interès d'algú, està a L'Avenç nº337 (2008). De vegades es creu que els homes del XIX van fer la façana neogòtica que van fer per desconeixement del gòtic català, però jo defenso que no és ben bé així...però això ja és un altre tema!
    Bona feina, Dani!

    ResponElimina