Per si a algú li havia costat imaginar com era el Temple d’August de l’antiga Barcino del que hem parlat fa uns dies, a partir d’avui ho tindreu molt més fàcil.
Hi ha qui diu que la història és avorrida. Malgrat això, som molts els que creiem que no és així, i per si fos poc, hi ha gent com l’Eloi Biosca que ens ho demostra.
Fa uns anys, quan estudiava el CAP, vaig anar a una conferència seva on presentava un joc d’ordinador per estudiar l’edat mitjana construint una església romànica, però gràcies als seus treballs, també podem traslladar-nos al castell de Mur en 3D o fins i tot, i això és el que ens importa avui, viatjar fins el fòrum de l’antiga Barcino al s.IdC i observar en 3D movent-nos lliurement, com era el Temple d’August.
Si ens situem a la part del darrera podrem veure les antigues columnes marcades de manera especial per tal de poder-les identificar.
Alguns dels elements que trobem al nostre pas, són clicables i van acompanyats d’animacions en flash que ens expliquen la utilitat que tenien o ens fan referència a usos quotidians d’aquell indret.
Per si us pica la curiositat, podem travessar les portes de l’antic temple per xafardejar-hi dins, i veure la decoració que hi havia i com estava distribuïda la cel•la.
Val a dir que tant els colors amb els que està decorat el temple com l’estructura o la iconografia no son pas arbitraris si no que estan profundament documentats.
Pels qui els agradi més observar les coses des de la distància, podem sortir del temple i enlairar-nos cap al cel, amb la qual cosa veurem una perspectiva general de Barcino i la seva xarxa de carrers, així com alguns números que quan fem clic sobre ells, ens expliquen les diferents parts de la ciutat.
Si penseu que això ja és insuperable, és que encara no us he parlat dels jocs didàctics que ens ajudaran de manera entretinguda a estudiar les característiques dels temples romans.
Aquesta aplicació és gratuïta i dirigida a tothom, però pot ajudar especialment la gent que es dedica a la docència, ja que inclou una guia per al professor dividida per cicles i assignatures i per suposat als estudiants i a tot aquell interessat per la nostra història.
Si voleu accedir-hi (que després d’aquesta arenga suposo que us haureu quedat amb ganes) ho podeu fer clicant aqui.
I per si de cas, us deixo aqui els enllaços per baixar-vos el motor 3d necessari per visualitzar-ho i el mapa 3D del temple.
Motor 3d gratuït:
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Els vells carrers de Barcelona no són només allò que ara veiem a simple vista. Si ens hi aturem una estona en silenci i parem atenció, encara es poden sentir els crits dels avalots, rialles de la canalla, l'olor d'espècies, els carros i cavalls, la sensació agra de la por, il·lusions i esperances, odis i amors, i llegendes i mites que encara volen per entre els carrerons estrets de Barcelones d'altres temps, d'Altres Barcelones... Les sentiu?...
distinció
Arxiu
Cerca dins el web
obra de Dani Cortijo està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5 Espanya de Creative Commons
4 comentaris:
És una llàstima que els que els qui hi accedim des d'un sistema operatiu lliure no ho poguem instaŀlar.
impressionant, sembla una CDs d'aquells que donaven els diumenges al Periodico del pal "la Historia en 3d"...
El meu bloc al costat del teu, sembla un trunyo... xD
Endavant amb els posts!
Josep: Sí que és una llàstima. Amb firefox tampoc funciona, només amb netscape o explorer. Quins sistema utilitzes? amb linux no va?
Jordi:Lo de trunyo... home no està pas malament el teu bloc, no cal passar-se. Per cert, què és això de la història en 3D?, no em sona de res. Ha de ser interessant! si els tens mel's podries deixar i en faig còpia (parlem fluixet que no em senti el Ramoncín)
¡Hola! Dani, te felicito por la idea tan amena del Temple d’August de l’antiga Barcino. Está muy bién
Motor 3d gratuït:Viscape universal para acceder al templo romano.Los juegos son muy interesantes, para pintar el templo. Me estoy pasando un rato divertido a la vez que me instruyo.Lo tengo guardado en mi carpeta de favoritos para poder visualizar sin necesidad de internet.De veras Dani, que te felicito. Un saludo
Publica un comentari a l'entrada